שמועות על רופא חניכיים

שמועות על רופא חניכיים

שמועות על רופא חניכיים

Blog Article

כך מומחה למחלות חניכיים שלי עובד


בנוסף לכך, ה'ימלין 300' שומר על היווצרות הרוק בפה, החשוב כל כך להגנה על השיניים." חן אבישר-שלו, רופאה סינית ומומחית לתזונה הוליסטית "על פי הרפואה הסינית ישנם שלושה טיפוסי דלקת חניכיים, אותם ניתן לזהות בעזרת סימנים נוספים, לאו דווקא בחלל הפה. ככלל, החניכיים הם 'הדגל האדום' של מערכת העיכול בראייה הסינית.


לכן, מקור הבעיה נמצא בעצם אי שם למטה במערכת העיכול והקיבה. 1) חום מלא בקיבה גורמים: מזון בעל אנרגיה חמה, עישון ואלכוהול. תסמינים: חניכיים נפוחות וכואבות, דימום משמעותי בכל צחצוח שיניים. סימנים נוספים: כאב בחלק הקדמי של הראש, צמא מוגבר, בעיקר למשקאות קרים. הלשון אדומה ובעלת חיפוי צהוב ויבש. ייתכנו גם ריח רע של הבל הנשימה, בחילות, צרבת, תיאבון מוגבר.


יומני מומחה למחלות חניכיים


הדימום גם הוא מעיד על חום, בעיקר חום בדם ('הדם יוצא מכליו'). לכן, הטיפול יכוון לקרר את מערכת העיכול ולהשיב לה לחות. לשם כך, יש להימנע ככל האפשר מעישון, קפה ואלכוהול, מאכילת ארוחות לילה, מזון מטוגן, חריף, שומני ובשר אדום. מומלץ להוסיף לתפריט היומי מזונות בעלי אנרגיה קרירה או ניטרלית, כמו פירות (בעיקר אבטיח ומלון), ירקות, חלב סויה, טופו, דגי הים הצפוני (סלמון, טונה, מקרל), פירות ים, לימונענע, חיטה, גריסי פנינה ונבט חיטה.


צורות בישול והכנה מומלצות: מזון במרקמים נוזליים רטובים (תבשילים, מיצים, דייסות), למעט בטיגון צלייה ואפייה בגריל, טכניקות שמייבשות את המזון. 2) חום מחוסר לחות בקיבה גורמים: תזונה לא מסודרת, אכילה בשעות הלילה תוך כדי פעילות אחרת, מזון מחמם ומייבש, חוסר לחות מערכתי, עבודת יתר (מומחה חניכיים). תסמינים: דלקות חניכיים קלות, דימום קל, נטייה לנסיגת חניכיים ולבעיות שיניים, מרכז הלשון ללא חיפוי ולעיתים קרובות נראה ממש כמו אזור מקולף דמוי כוויה


נשק סודי ל-מומחה חניכיים




בדומה לטיפוס החום 'המלא' גם פה נראה תסמינים המעידים על חום, אם כי בעוצמה פחותה. לעומת זאת, היובש שנגרם מאובדן לחות בולט יותר. מאחר שהרפואה הסינית רואה בקיבה את המחסן לאספקת נוזלי גוף (דם, לימפה, הפרשות ריריות וכדומה), כשהקיבה תוזן בלחות, תרד עוצמת החום במערכת כולה. הטיפול התזונתי דומה לזה המוצע בטיפוס החום המלא, אולם הפעם יושם דגש על מזונות משיבי לחות כגון שעועית שחורה ירוקה מאש, שומשום שחור, טופו, סרדינים וחיטה.


גורמים: תזונה לקויה באיכות ובכמות, הרגלי אכילה לקויים (לעיסה, סדר ארוחות וכדומה), מחלות חוזרות או כרוניות, עבודת יתר, חשיבת יתר. תסמינים: דלקת חניכיים כרונית ומתונה, מעט דימום, שפתיים וחניכיים חיוורות בדרך כלל. סימנים נוספים: עייפות, תיאבון ירוד, צואה רכה, חיוורון פנים ולשון. אצל טיפוס זה לא יהיה דימום משמעותי בחניכיים מכיוון שלא החום והיובש הם הגורמים העיקריים שהביאו לדלקת, אלא מערכת העיכול החלשה.


הדלקת הכרונית תישאר כזו כי חולשת מערכת העיכול לא תאפשר שני גורמי ריפוי: האחד, תגובה חיסונית מספקת והשני, זרימת דם תקינה בחלל הפה. הטיפול התזונתי יכוון בעיקר לחזק את יכולת העיכול בעזרת מזונות עם אנרגיה נייטרלית עד חמימה, בעיקר דגנים (מומלצות דייסות כמו קוואקר וקינואה), קטניות, תבשילים כתומים המכילים בטטה, דלעת, גזר ועדשים כתומים.


העובדות על סקירה של מומחה למחלות חניכיים


כמו כן מומלצים תבלינים המחזקים את מומחה למחלות חניכיים יכולת העיכול, כגון כמון, כורכום, כוסברה, בזיליקום, קימל, אגוז מוסקט. ניתן להוסיף טיפול מקומי בצמחי מרפא (ראה מסגרת. ג.א.). כדי להשיג את מלוא הריפוי, כדאי לשלב טיפול בדיקור ובצמחי מרפא." כדי לשמור על חניכיים צעירים, להגן עליהם מפני זיהומים ולזרז את ריפוים, עסו אותם באמצעות שמן ויטמין E , איספלנית מור או חותם הזהב.


כדי למנוע מחלות חניכיים אפשר להיעזר בשטיפות פה עם תערובת של בייברי וצפצפה דוקרנית או מרווה ובבונג. (מתוך: "1,000 טיפים לבריאות טובה". הוצאת ידיעות אחרונות-ספרי חמד) "חוסר יכולת לעמוד בהחלטות. גישה הססנית ורכרוכית לחיים." והמנטרות המרפאות הן: "אני אדם החלטי, אני מבצע את החלטותי ותומך בעצמי באהבה". דימומים בחניכיים, על פי היי, מעידים על "העדר שמחה בהחלטות בנוגע לחיים".


מומחה למחלות חניכייםמומחה חניכיים
אני שלו". ("אתה יכול לרפא את חייך". הוצאת אור-עם). לדימומי חניכיים: צמחים בעלי תכונות עוצרות דימום הנובע מחום הם תרד, סרפד (בחליטה או במרק), עלי סלק, סלרי, חסה, לימון (סחוט בכוס מים). צמחים בעלי תכונות עוצרות דימום הנובע מחוסר הם כרישה, פלפל אדום חריף, חומץ תפוחים (כפית בכוס) וגויאבה. צמחים נוספים לטיפול: זוטה לבנה (5 חופנים שנחלטו 10 דקות בליטר מים, לגרגר 2-1 דקות רצוף בכל פעם; 3 כפות קליפת רימון כתושה וחלוטה ב- 2 כוסות מים) לשטיפת חלל הפה: למי שלא נבהל מהריח, מומלץ לכתוש שום ולמרוח בו את החניכיים.


יומני מומחה חניכיים


אפשר לגרגר כף מלח מהולה בכוס מים להקלה ולחיטוי. עובדות: מעל שמונים אחוז מאוכלוסיית העולם המערבי בגילאי 35 ומעלה סובלת ממחלות חניכיים ברמות שונות. צחצוח נכון אמור לקחת לפחות עשר דקות. במדינות סקנדינביה כוללים הלימודים בבתי הספר לימודי צחצוח שיניים.




כמו שאר האיברים בגופנו, גם השיניים שלנו עוברות לא מעט שינויים במהלך השנים הנובעים משחיקה ותהליכים שונים שגופנו עובר. הגיל השלישי מהווה עמו לא מעט אתגרים בכל הנוגע לטיפולי שיניים, ולכן חשוב לדעת כיצד לטפל בכל הבעיות הללו באופן מקצועי. לפני שניתן יהיה לטפל בבעיות שיניים בקשישים, חשוב לאבחן אותן במרפאת שיניים ולקבוע את מהלך הטיפולים הנכון ביותר עבור כל מטופל ומטופלת.


רופא חניכיים: סקירה כללית


התופעה הזו יכולה להתרחש גם בגילאים צעירים יותר, אך היא נפוצה ביותר בקרב מבוגרים. נסיגת חניכיים מתרחשת כאשר הרקמה אשר עוטפת את השן נשחקת ונסוגה לכיוון השורש. בגלל הנסיגה הזו של רקמת השן, חלק ממנה הופך להיות חשוף, וללא טיפול מתאים, הבעיה מחמירה. נסיגת חניכיים מתחילה לרוב ברגישות בשיניים וניתן לזהות אותה במספר דרכים, למשל, השן אשר יש בה נסיגה תיראה גדולה יותר לעומת השיניים האחרות.


כדי לאבחן נסיגת חניכיים אצל קשישים, חשוב לבצע אבחון של הבעיה ולמנוע הדרדרות של המצב. טיפול שיניים לקשישים עבור נסיגת חניכיים הוא תיקון מתאר החניכיים וכיסוי אזור הנסיגה. טיפול מהסוג הזה מתבצע על ידי פרוצדורה כירורגית זעירה בחלל הפה המאפשר לתקן את המצב. רופא שיניים מומחה ישחרר את הרקמה וימתח אותה באופן שיכסה את הרקמה החשופה.


מומחה למחלות חניכייםמומחה למחלות חניכיים
ככל שעוברות השנים, השיניים הופכות לרגישות יותר לגורמים חיצוניים, כמו אלו המצויים במאכלים ומשקאות שונים. מומחה חניכיים. בשילוב עם החלשות של המערכת החיסונית, מקבלים שילוב אשר גורם לרקב בשיניים ובסופו של דבר למחלות חניכיים וחורים. אי שמירה על היגיינת הפה, מאכלים עתירים בסוכר, וירידה בכמות הרוק בפה מובילים כולם לחורים בשיניים וכתוצאה מכך, לכאבים, זיהום, ואובדן שיניים


המדריך האולטימטיבי ל-מומחה למחלות חניכיים


שמירה על היגיינת הפה, אורח חיים בריא והימנעות ממאכלים ומשקאות הגורמים לשחיקת שיניים יסייעו במניעה של רקב בשן. אם המצב חמור, חשוב לבקר אצל רופא מומחה שיוכל להתאים את הטיפול הטוב ביותר בהתאם למצב השיניים. במצבים קלים יחסית ניתן יהיה לתקן את הבעיה באמצעות סתימה וכתר. במקרים חמורים יותר, ייתכן ויהיה צורך והשתלת שן חדשה.

Report this page